Sosial og/ eller isolert??

Mennesket er et sosialt vesen og søker å bygge sosiale fellesskap som gir næring til sin identitetsdannelse. Medier er inngangsporten til både individuell og kollektiv deltakelse i samfunnslivet. I motsetning til tradisjonelle medier som aviser, TV, radio og lignende er det åpent for at flere kan ytre seg mer direkte og ofte uredigert gjennom  sosiale medier. Informasjonen man bidrar med er fri, sensur er ikke bare lite ønskelig, men også nærmest umulig. Videre kan man delta anonymt og det kan jo sikre at flest mulig våger å ytre sine standpunkter og meninger. Mange fryktet at nettet skulle gjøre oss til asosiale vesener, men det ser ut som det er det motsatte som har skjedd. Via nettet blir flere av oss sosiale. Har vi webtilgang kan vi være med i alt som skjer, jorden rundt, selv om vi sitter alene og isolert foran skjermen.

Jeg har ofte lurt på om det er sånn at dere som er mest sosiale på nettet også er det i den virkelige verden?Eller er dere isolerte einstøinger?

Om inger urdal

Inger Urdal
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 svar til Sosial og/ eller isolert??

  1. Tilbaketråkk: …like sosial i virkelig verden som i sosial nettverk?? | Kurdin's Blogg

  2. Snublefot sier:

    Jeg er iallefall mer sosial offline enn online, og har problemer med å plutselig skulle være så sosial online. For de som er meget sosiale begge steder, kunne jeg godt tenke meg noen tips på hvordan disponere tiden – hos meg strekker hvertfall ikke tiden til så jeg kan være veldig sosial i begge arenaer..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s